Connect with us

NAILMAG

Tehnici de Pilire a Unghiilor

Tehnici

Tehnici de Pilire a Unghiilor

Tehnici de Pilire a Unghiilor

Ce tip de pilire este mai bun: clasic abraziv sau electric? Aceasta este o intrebare ce poate tine nail tehnicienii in dezbateri zile in sir. Cu toate acestea, un lucru este sigur – ambele isi indeplinesc bine indatoririle.

Intrebati un tehnician de unghii care dintre tehnicile de pilire este mai buna: pilirea clasica sau electrica si veti obtine o opinie clara. Unii se opun ferm folosirii unui aparat de slefuit electric in prelucrarea unghiei, fie ea naturala sau cu acoperire acrilica/gel si raman credinciosi pilei clasice. Altii nu isi imagineaza lucrul fara pila electrica, fiindca cu ajutorul ei au reusit sa reduca in jumate timpul de pilire. Apoi sunt acei tehnicieni, care utilizeaza ambele tehnici de pilire. Prin combinarea acestor doua tehnici ei spun ca obtin o pilire rapida si precisa, avand rezultate excelente.

Urmatoarele tehnici utilizeaza fiecare instrument atat in realizarea manichiurii clasice cat si a celei acrilice/gel. Indifirent ce tehnica de pilire veti alege pentru lucru, asigurati-va ca aveti educatia adecvata, astfel incat sa fiti sigure ca stiti exact ce faceti. Cu cat cunoasteti mai mult cu atat clientii vor fi dispusi sa-si lase mainile lor in grija voastra.

Tehnici de pilire cu freza electrica

Conform afirmatiilor profesionistilor nu exista nici un instrument, care sa curete perfect partea interioara a varfului liber al unghiei asa cum reuseste un cap de freza.

Specialistii recomanda sa se faca toate lucrarile necesare pe marginea libera a unghiei inainte de a fi curatata partea interioara a acesteia. Atunci cand se lucreaza partea interioara a unghiei, mana clientei trebuie sa fie orientata cu palma in sus, iar degetele spre manichiurista. Sa nu uitati sa tineti ferm degetul clientului in timpului lucrului pentru a exclude orice tip de vatamare. Pentru realizarea acestei etape puteti folosi un cap de freza – butoi.

Cap freza diamantat – butoi

Pregatirea zonei cuticulei

Aveti grija sa lucrati cu freza la viteze minime in zona cuticulei, pentru a preveni incalzirea unghiei naturale si formarea santurilor. Incepeti sa ridicati cuticula de pe unghie din partea dreapta folosind un cap in forma de con si finisati prelucrarea cuticulei cu un cap-sfera. Prin utilizarea mai multor capuri de freze specifice se poate realiza o manichiura igienica excelenta.

Cap freza diamantat con

Cap freza diamantat sfera

Repararea fisurilor

Unghiile acoperite cu acril/gel sunt sensibile in zona de stres, din aceasta cauza deseori pot aparea fisuri, incepand cu dimensiuni mici, ajungand sa se mareasca. Pentru a le fixa si a le repara putem folosi cu succes diferite capuri de freze- conice. Capul de freza trebuie pozitionat orizontal de-a lungul fisurii si curatat produsul din ambele parti. Pentru unghiile de acril este mai potrivit un cilindru de carbid, decat un con diamantat. Indepartati suficient material pentru a repara fisura.

Cap freza cabrid

Capuri de freza pentru manichiura

Reguli de utilizare a unei pile elecrtice

Utilizarea unei pile electrice nu este dificila, insa in cazul in care nu aveti o pregatire adecvata va fi greu sa va obisnuiti sa lucrati cu aceasta. Iata cateva sfaturi inainte sa folositi freza:

 • Faceti un curs specializat pentru a cunoaste tipurile de capuri de freza si modul lor de utilizare.
 • Nu folositi pe suprafata unghiei naturale capuri de pila dure (cu abrazivitate mare).
 • Sa nu uitati sa curatati si sa dezinfectati capurile de pila dupa fiecare client conform normelor.
 • Nu folositi banda de slefuit de mai multe ori. Sunt articole de unica folosinta si se arunca dupa prima utilizare.
 • Pastrati mereu capurile de pila paralele cu suprafat pe care se afla.
 • Trebuie sa cunoasteti capacitatea frezei cu care lucrati si modul in care se foloseste fiecare cap de pila. Este important sa stiti ce viteza sa utilizati pentru fiecare tip de serviciu, astfel incat sa nu vatamati unghiile clientului.

Pilire manuala

Pentru a evita contactul pilei clasice cu pielea clientei: prindeti degetul clientei intre degetul mare si aratator. Astfel veti reusi sa stabilizati unghia si sa trageti usor in jos pielea din jur pentru a o indeparta de pila.

Tehnici de pilire a unghiei cu pila clasica

Desi pilirea clasica pare a fi o tehnica usoara, prin folosirea unor miscari ritmice inainte-inapoi, exista insa si unele aspecte specifice.

 • Folositi pile cu o abrazivitate puternica (80/100) pentru unghiile tehnice si pile cu o abrazivitate mai slaba (240<) pentru unghii naturale.
 • Piliti suprafata unghiei in aceeasi directie cum sunt asezate celulele unghiei. Astfel veti obtine o suprafata aderenta pentru produsul ce doriti sa il aplicati.
 • Nu piliti prea repede, altfel veti provoca arsuri si durere clientei.
 • Piliti doar intr-o singura directie in zona cuticulei si lateralelor, altfel puteti rani usor.
 • Nu introduceti pila adanc in zonele greu accesibile (cuticula, zona de trecere spre laterale) in timpul pregatirii unghiei, caci poate duce la formarea fisurilor in zona de stres.

In dependenta de specificul unghiilor naturale ale clientelor si necesitatile acestora utilizati si combinati ambele tehnici pentru rezultate excelente.

2 Comments

2 Comments

 1. Mirela

  iulie 22, 2017 at 11:42

  Multumesc de articol.

 2. Pingback: Sfaturi si Trucuri Cum sa Repari o Unghie Rupta - NAILMAG

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Tehnici

Cele mai citite

To Top