Connect with us

NAILMAG

Tehnici de Exfoliere în Pedichiura, Cele Mai Bune Practici si Produse

Nail Spa

Tehnici de Exfoliere în Pedichiura, Cele Mai Bune Practici si Produse

Tehnici de Exfoliere în Pedichiura, Cele Mai Bune Practici si Produse

Dupa luni de zile in sosete si cizme, picioarele obosite ale clientilor dvs. au nevoie de ingrijire mai speciala pentru sezonul de vara, dar este important sa retinem ca preferintele fiecarui client sunt individuale. Din fericire exista un numar mare de tehnici de exfoliere disponibile pentru a indeparta pielea uscata cu bataturi si reducerea crapaturilor.

Dar beneficiile exfolierii nu se opresc aici. Exfolierea ajuta la reinoirea celulelor, incurajeaza microcirculatia si pregateste pielea pentru o penetrare mai buna a produsului.

De ce este necesara exfolierea?

Stratul exterior al pielii este alcatuit din celule de keratina lipite intre ele. Stratul exterior este ca o protectie pentru pielea noua. Daca pielea este expusa in mod regulat la presiune si frecare, protectia naturala a corpului va crea un strat de piele mai gros, ca rezultat vor aparea bataturile.

In general bataturile nu sunt daunatoare. Cu toate acestea in cazul in care acumularea continua, pot aparea complicatii. Crapaturile profunde ale pielii nu sunt doar dureroase, dar pot servi drept portal pentru agentii patogenici, care pot duce la infectii.

Deoarece fiecare tip de piele este individual, este foarte important sa alegem produsele si metoda potrivita pentru exfoliere. Multi factori, de la sensibilitatea clientului, varsta, pana la starea de sanatate a acestuia, toate vor influenta metoda de exfoliere. Si adesea o combinatie de tehnici este cea mai potrivita metoda.

Exfoliere manuala

Exista doua tehnici de exfoliere manuala. Primul care presupune indepartarea pielii uscate si a bataturilor cu ajutorul unei pile pentru calcai. Instrumentele de exfoliere manuala pot reduce semnificativ cresterea pielii de la prima vizita in salon. Insa unele instrumente pot fi agresive, ele ar trebui folosite doar pe partea inferioara si pe partea laterala a talpii.

Exfolierea manuala poate fi realizata si cu un scrub care contine particule mici, cum ar fi zaharul sau sarea. Care actioneaza ca un material abraziv pentru pielea uscata a picioarelor.

Exfolierea chimica

Exfolierea chimica se realizeaza prin aplicarea produsului pe suprafata talpii, ce va descompune legaturile dintre celulele moarte ale pielii, ajutand-o sa se regenereaza mai usor. Clientii cu piele sensibila pot beneficia de aceasta tehnica de exfoliere, deoarece frecarea pielii cu pila pentru calcai poate crea iritatii si provoca inflamatii. Totusi, este important sa selectam produsele chimice cu atentie. Trebuie sa evitam folosirea unui exfoliant dur pentru pielea sensibila.

Exfolierea chimica se gaseste in mai multe forme:

  • balsamuri
  • scrubs
  • masti
  • lotiuni si seruri

Aceste produse demonstreaza cele mai bune rezultate cand sunt utilizate in combinatie cu alte tehnici de exfoliere.

Mai mult nu este intodeauna mai bine

O greseala comuna de exfoliere este indepartarea prea multa a pielii. Daca eliminam prea mult, pielea va reactiona si va creste productia de keratina. Pielea normala si uscata trebuie sa fie hidratata, nu indepartata.

De asemenea este important sa nu exfoliem pielea persoanelor in varsta sau a persoanelor cu diabet zaharat. In aceste cazuri ar trebui utilizate tehnici de exfoliere mai putin agresive.

De cele mai multe ori, cea mai buna tehnica de exfoliere este o combinatie de tehnici. De exemplu: incepeti cu inmuerea picioarelor, urmata de un balsam chimic si o pila de picioare.

In cele mai multe cazuri, pedichiura profesionala regulata si ingrijirea consistenta la domiciliu vor aduce la cele mai bune rezultate.

Alte sfaturi pentru ingrijirea bataturilor.

Produse exfoliante pentru pedichiura

Va prezentam produsele cu care clientii dvs. pot avea grija de pedichiura sa in conditii de casa.

Body drench Piling pentru picioare.

OPI Pro Spa sosete avansate pentru inmuiere.

Star Skin Exfoliere dublu-strat sosete masca.

Voesh sosete exfoliante.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Nail Spa

Cele mai citite

To Top