Connect with us

NAILMAG

Secretul Unui Nail Salon de Succes – Feng Shui

Business

Secretul Unui Nail Salon de Succes – Feng Shui

Secretul Unui Nail Salon de Succes – Feng Shui

Imaginati-va ca a existat o modalitate de a creste productivitatea, de a atrage noi clienti si de a imbunatati moralul personalului, pur si simplu prin mutarea mobilierului sau schimbarea decorului in salon. Exista o practica antica chineza – Feng Shui, termenul se traduce literalmente „vant si apa”. Practica se concentreaza asupra crearii unui echilibru de energiei pozitiva la locul de munca si in spatiile de locuit pentru a obtine fericire si succes. In plus, feng shui poate fi folosit pentru a aduce beneficii specifice afacerii tale, cum ar fi cresterea creativitatii sau crearea unei armonii in randul personalului. Vestea buna este ca nu va fi nevoie sa cheltuiti mult timp sau bani pentru a va reamenaja spatiul.

Practica feng shui este surprinzator de simpla: trebuie sa creati un echilibru intre cele cinci elemente – lemn, apa, foc, pamant si metal – sa dezvoltati un flux de energie pozitiva. Fiecare element avand propria sa energie, forma, culoare si personalitate. Feng shui urmareste bagua – o harta care coreleaza diferite zone din spatiul de lucru cu anumite zone din destinul tau pentru a atinge un scop dorit, cum ar fi cresterea profitului sau atragerea de noi clienti.

Incepeti cu o curatenie profunda pentru a creste productivitatea.  Aruncati lustrele, uneltele, prosoapele, revistele si orice alt obiect care este in stare mai putin decat perfecta. Urmariti sfaturile in continuare si incercati sa le aplicati in saloanele voastre pentru a avea succes in noul an.

Lemn

Elementul lemn este adesea asociat cu verdeata, plante vii, mobilier din lemn, dulapuri sau obiecte inalte. Pentru a ridica starea de spirit a clientilor, pastrati mereu flori proaspete in zona de asteptare. Sau pentru a spori vanzarile, plasati o planta verde inalta in coltul diagonal opus usii salonului, ceea ce reprezinta o bogatie noua. Faceti o schimbare, recomandam plasarea unei plante vii sau a unui tablou cu un peisaj luxuriant in coltul stanga in spatele salonului, care este zona de prosperitate, simbolizand ca banii vostri cresc mereu.

La evaluarea prezentei lemnului, examinati orice poate impiedica clientii sa intre prin usa salonului, cum ar fi tufisuri mari, coloane sau pereti. Specialistii recomanda plantarea copacilor pe ambele parti ale usii sau crearea unui perete cu flori pentru a atrage energia si bogatia în salon. O remarca importanta: zona de pedichiura ar trebui sa fie in spate, in timp ce mesele de manichiura si zona de asteptare ar trebui sa fie in fata. Zona de receptie nu ar trebui sa fie niciodata in linie directa cu usa de la intrare, deoarece acest lucru ii pune pe receptionisti in „linia de foc”. În schimb, aranjati biroul de receptie in diagonala, pentru a fi vizibila de la intrare.

Culori: verde, maro.

Asocieri: vitalitate, noi inceputuri, asscensiuni.

Apa

Desi saloanele de infrumusetare sunt asociate in mod natural cu apa (datorita abundentei chiuvetelor, a cazilor de pedichiura), este totusi important sa prezentati cateva elemente suplimentare de apa in spatiul dvs. In Feng-Shui apa este asociata cu o forma ondulata, libera si poate fi reprezentata de o fantana mica sau oglinzi. La fel cum apa lacului reflecta cerul de deasupra lui, asa si oglinzile reflecta apa din salon. Oglinzile va pot face spatiul sa para mai mare decat este de fapt!

Culori: albastru, negru.

Asocieri: prosperitate, armonie.

Foc

Integrarea armonioasa a elementului foc, fara a intimida clientii, este esentiala. De exemplu, un perete rosu aprins este inadecvat, deoarece poate provoca sentimente de furie sau agitatie. Sunt admise in schimb, elemente subtile in spatiul dvs., cum ar fi lumanari sau orice altceva in forma triunghiulara sau diamantata. Incepeti prin examinarea sistemului de iluminare actual al salonului. Evitati iluminarea cu tuburi fluorescente, acestea pot provoca dureri de cap. Infiintati spatiul dvs. de vanzare cu amanuntul astfel incat clientii sa se poata plimba in jurul lui. Iar pentru a mentine energia ce curge in jurul produselor, incercati sa iluminati suficient spatiul. Ar fi indicat sa cereti parerea unui specialist in alegerea corpurilor de iluminat, pentru a crea o ambianta placuta in salon.

Culori: Rosu, orange.

Asocieri: energie, creativitate, pasiune.

Pamant

Elementul pamant reprezinta temelia afacerii dvs. In Feng-Shui pamantul este reprezentat de obicei prin forme orizontale sau patrate, orice suprafata plana in tonuri neutre, galbene. Incepeti schimbarea spatiului chiar de la intrare, decorati zona de asteptare cu accente de galben, bej. Creati in zona de asteptare o atmosfera armonioasa cu canapea si perne moi. Alte variante de lunga durata includ pictarea zidurilor intr-o nuanta solida, neutra sau instalarea de blaturi de marmura sau granit la receptie sau pe mesele de manichiura.

Culori: Galben, bej, maro deschis.

Asocieri: stabilitate, suport.

Metal

Metalul este reprezentat de forme rotunde sau obiecte metalice sau orice altceva cu un finisaj lucios. In Feng-Shui metalul reprezinta bune abilitati organizatorice, o concentrare sporita si o crestere a veniturilor. In decorarea spatiului optati pentru accente metalice subtile, cum ar fi vase, rame pentru imagini, sfesnice.

Culori: gri, alb, metalic.

Asocieri: productivitate, putere, strucura.

Mai avem si alte criterii importante, ce tin mai mult de partea de business si dezvoltare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Business

Cele mai citite

To Top