Connect with us

NAILMAG

Pielea Uscata si Crapata – Keratinoza Exfoliativa

Sanatate

Pielea Uscata si Crapata – Keratinoza Exfoliativa

Pielea Uscata si Crapata – Keratinoza Exfoliativa

Pielea uscata si crapata – este o senzatie cunoscuta cu care ne confruntam odata cu racirea vremii, insa uneori sub aspectul stratului exfoliat de piele se poate ascunde ceva mult mai grav. Pielea uscata obisnuita mai poate fi cauza unor infectii fungice, psoriazisului, eczemei sau keratozei exfoliative.

Ce este keratoza exfoliativa?

Keratoza exfoliativa reprezinta descuamarea stratului superior al epidermei, asemenea unei arsuri provocate de razele UV solare. Spre deosebire de o infectie fungica, exfolierea acopera o zona mult mai mare si spre deosebire de o eczema, aceasta nu provoaca mancarimi. Zonele cel mai des afectate sunt palmele si talpile. Apare sub forma unor mici vezicule transparente si se transforma in zone exfoliate, ce par sa nu se mai vindece.

Care este cauza aparatiei keratozei exfoliative?

La moment cauza exacta nu se cunoaste, dar se stie sigur ca este rezultatul modificarii productiei de cheratina in corp. Poate fi o modificare genetica, iar persoana afectata poate suferi de keratoza exfoliativa pe tot arcursul vietii. O alta cauza poate fi expunerea continua la umiditate, cum ar fi bucatarii sau medicii. Acestia permanent trebuie sa-si spele mainile folosind sapun si tot felul de dezinfectante. Purtarea manusilor ar putea fi o solutie in ameliorarea simptomelor.

Ce poate ajuta la tratarea keratozei exfoliative?

Atunci cand un client are palma umeda – potrivit este sa poarte manusi de bumbac, cu zone libere pentru unghii, pe parcursul procedurii.

Pentru mainile cu pielea crapata – ideal ar fi utilizarea cremelor si lotiunilor hidratante ce contin uree sau lipide. Aceste substante vor asigura o hidratare optima si vor proteja pielea de agentii externi.

In cazuri cronice este indicata – fotochimioterapia. Aceasta procedura poate fi realizata doar de un medic specialist dermatolog.

Ce trebuie sa faca un tehnician de unghii?

Atunci cand observi o modificare a pielii clientului, fii constient ca nu trebuie sa pui nici un diagnostic si nici sa indici vreun tratament. In cazul in care situatia ti se pare grava nu incepe procedura si refuza politicos, pentru a evita orice reactie necunoscuta. Daca clientul prezinta exfolieri minore, prelucreaza delicat zona din jurul unghiei fara sa utilizezi pila electrica. Dermatologii recomanda sa evitam orice fel de prelucrare a pielii. Evita folosirea acetonei, caci poate usca si irita in plus pielea. Daca totusi trebuie sa folosesti acetona, prelucreaza cu vazelina sau cu orice crema grasa zona din jurul unghiei pentru a proteja pielea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

Cele mai citite

To Top