Connect with us

NAILMAG

Cum sa Pilesti Cele Mai Cerute Forme de Unghii

Tehnici

Cum sa Pilesti Cele Mai Cerute Forme de Unghii

Cum sa Pilesti Cele Mai Cerute Forme de Unghii

Cand vine vorba de unelte, pilele sunt cele mai de baza. Aceste instrumente, ce sunt adesea subestimate, sunt folosite de tehnicieni pentru a realiza o varietate de sarcini – de la netezirea marginilor groase, la salvarea unei aplicatii de produs care a disparut. Realizate de obicei dintr-un miez de lemn, spuma sau plastic, toate pilele sunt captusite cu o suprafata abraziva numita granulatie. Granulatiile mai mici, cum ar fi cele de 80, sunt foarte aspre si ar trebui folosite numai pe unghiile false, in timp ce numere mai mari (peste 180) sunt potrivite pentru modelarea si slefuirea unghiilor naturale.

Ce fel de pila alegi, tine doar de preferintele personale. Lui Allie Baker, ambasador global al brandului EzFlow, ii plac pilele curbate cu care prelucreaza zona cuticulelor si cele cu margini drepte pentru modelarea varfurilor si perfectionarea conturului. Pentru tehnicienii care sunt mai neindemanatici, Elsa Barbi, ambasador al brandului OPI, recomanda sa aleaga o pila flexibila; acestea reduc frecarea pe patul unghiei și elimina posibilitatea de a rani pielea degetelor.

Atunci cand se pilesc unghiile naturale, trebuie sa se lucreze intr-o singura directie, de pe margini spre centrul unghiei, pentru a preveni craparea lor. Unghiile artificiale pot fi pilite in orice directie, dar Baker prefera miscarile scurte, pilind dintr-o parte spre centru, pentru a face suprafata frumoasa, neteda si egala. „Pe masura ce pilesti, verifica mereu, privind unghia din toate unghiurile”, spune Barbi. ”Trece-ti cu varfurile degetelor peste unghie pentru a simti eventualele imperfectiuni.”

In timp ce toate metodele de baza sunt folosite pentru a obtine majoritatea formelor de unghii, formele specifice au nevoie de cateva modificari ale tehnicii. Iata mai jos cateva sfaturi de la experti pentru a obtine cele mai cerute forme de unghii:

1. Patrate

„Laterale puternice si o curba adanca in forma – C fac forma patrata o alegere structurala solida. Pentru a crea unghii patrate, pileste marginile paralel cu patul unghiei, apoi intoarce pila perpendicular catre varf si pileste marginea. Aceasta forma este mai usor de realizat pe o unghie falsa, deoarece pila poate ramane in contact cu varful in timp ce o misti in fata si in spate; doar asigura-te ca nu rotunjesti varful pe masura ce combini profilul produsului. Daca lucrezi pe unghii naturale, concentreaza-te sa tii pila in aceeasi directie, pe masura ce o ridici de pe unghie dupa fiecare miscare pentru a pili din nou in aceeasi directie. Verifica mereu progresul privind unghiile clientei tale”, spune Baker.

2. Patrat-ovale

„Ca si unghiile patrate, cele patrat-ovale au o structura puternica si un beneficiu in plus – fara colturi ascutite, care tind sa se crape sau sa se ciobeasca. La fel, este o forma minunata pentru clientele, care poarta de obicei unghii patrate si vor sa treaca la cele ovale. Pentru a crea forma patrat-oval, incepe prin a rotunji usor colturile unei unghii patrate, pana potrivesti forma dorita de clienta”, spune Barbi.

3. Ovale

„Cea mai universala si flatanta forma de unghii – forma ovala, aceasta ofera iluzia de degete mai subtiri si mai lungi”, spune Vicki Ornellas, instructor global pentru ibd. „Incepe prin a pili marginile de la colturi catre centru, onduland gradual pila pentru a rotunji varful. Alterneaza intre margini pe masura ce perfectionezi forma, pentru a te asigura ca forma rotunda nu este prea ingusta. Daca lucrezi pe unghii artificiale, continua sa modelezi unghia tinand pila la un unghi de 45 de grade pe marginea libera pentru a obtine profilul potrivit”.

4. Stiletto 

Unghiile stiletto fac o declaratie, dar vin cu un pret. ”Dureaza ceva timp pana te obisnuiesti cu forma, au nevoie de ingrijire permanenta si se rup foarte usor,” spune Barbi. Forma si aplicarea corecta a produsului este cheia atingerii acestui aspect. Dupa construirea unghiei, sustine lungimea unghiei false cu cealalta mana si pileste lateralele drept. Apoi, pileste unghia in sus si peste, de la margine spre centru pe ambele parti pentru a perfectiona forma. „E important sa stii ca, scurtarea unei unghii stiletto o va face sa-si piarda structura si forma”, spune Baker. Pentru a mentine aceasta forma extrema, unghiile trebuie sa fie scoase si reaplicate, la fiecare cateva umpleri.

5. Balerina

Forma balerina a obtinut acest nume – deoarece seamana cu incaltamintea balerinelor si sunt tot mai populare. O astfel de forma incepe ca un stiletto. Unghia se pileste drept pornind de pe margini. Apoi, se pileste varful drept asa cum ai face cu o unghie patrata.

6. Migdala

Barbi considera forma – migdala ca fiind cea mai in trend astazi, spunand ”Face degetele sa para lungi, subtiri si elegante” Cel mai important aspect al crearii unei unghii tip migdala este faptul ca cea mai ingusta parte a varfului trebuie sa se alinieze cu centrul unghiei, cand te uiti de sus. (Pentru incepatori, este o idee buna sa se marcheze centrul varfului pentru a se pili egal.) Tinand pila la un unghi de 45 de grade, ascute marginile din colturi spre centru. Apoi, pileste usor unghia pentru a curba marginile si a netezi varful.

-Leslie Henry lucrează în domeniul dezvoltării de afaceri, este tehnician de unghii licențiat și blogger la workplaypolish.com.

Sursa poze: nailpro.com

Care din forme este preferata ta? Lasă-ne un comentariu mai jos! 

4 Comments

4 Comments

 1. Mirabela

  iunie 26, 2017 at 20:11

  Forma ovala este preferata mea, cu ele poti merge in oras si la munca.

 2. Pingback: Unghii cu Gel - Cat Timp Rezista - NAILMAG

 3. Monica

  septembrie 9, 2019 at 20:07

  Forma Migdala este preferatamea îmi plac de mor

 4. Andruhovici alexandra

  august 26, 2020 at 20:59

  Migdala..deoarece am unghiile late si mi le îngustează foarte frumos

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Tehnici

Cele mai citite

To Top