Connect with us

NAILMAG

Cat de Sigure Sunt Lampile UV/LED?

Sanatate

Cat de Sigure Sunt Lampile UV/LED?

Cat de Sigure Sunt Lampile UV/LED?

Clientii se ingrijoreaza cat de sigure sunt lampile UV? Acum aveti raspunsuri clare pentru a va linisti temerile. Un studiu anterior, ce a facut o constatare negativa asupra lampilor UV, a fost un impuls pentru trei experti celebri din industria frumusetii – Doug Schoon (consilier stiintific principal la CND), Paul Bryson (director de cercetare si dezvoltare la OPI Products), Jim McConnell (presedintele McConnell Labs), sa efectueze un alt studiu.

Rezultatele lor au contrazis constatarile aparitiei cancerului de piele nonmelanom pe maini dupa expunerea la lumina UV – de D.F. MacFarlane si C.A. Alonso, Departamentele de Dermatologie si Chirurgie Plastica, „The University of Texas M. D. Anderson Cancer Center”.

„Raportul MacFarlane-Alonso a fost bazat pe o ipoteza eronata: concentratia de lumina produsa de lampile UV fiind similara cu cea a paturilor de bronzare”

a dezvaluit Schoon.

„In realitate, lampile UV de unghii emit concentratii mult mai mici de radiatii ultraviolete. Observatiile McFarlane-Alonso, de asemenea, nu au luat in considerare factorii precum ar fi timpul total petrecut sub fiecare tip de lampa, consumul de energie fata de expunerea la radiatiile ultraviolete si multiplele reflexii ale luminii din patul de bronzare care adauga expunerea la radiatii UV „.

Schoon, Bryson si McConnell au testat doua tipuri de lampi UV pentru studiul lor. O lampa avea 2 becuri de 9 w, iar cealalta avea 4 becuri de 9 w. Studiul a utilizat cea mai lunga perioada de expunere a clientilor cu unghii aplicate cu gel sau servicii de intretinere ce ar sta cu mainile in lampa UV: 10 min./mana.

Rezultatele?

Studiul a aratat ca lampile UV de unghii emit niveluri relativ scazute ale luminii UV si aceste niveluri de expunere sunt considerate optime atunci cand sunt folosite pentru a efectua servicii de aplicare a unghilor artificiale.

„Expunerea bilunara la lumina UV echivaleaza cu 1-2 min. de expunere in plus la soare”

confirma Doug Schoon, autorul lucrarii „Structura unghiei si chimia produsului”.

Folositi crema sau manusi albe

Expunerea controlata la aceste surse de lumina nu constitue un pericol pentru piele. Insa pentru siguranta expertii recomanda folosirea unor manusi albe sau aplicarea unui strat de crema sau lotiune cu un minim SPF 30.

Cum ramane cu siguranta lampilor cu LED?

Un alt studiu efectuat de Robert Sayre, co-inventator al sistemului de evaluare SPF pentru protectia solara, a determinat daca lampile traditionale fluorescente si cu LED-uri genereaza cantitati excesive de UV si cresc riscul de aparitie a cancerului de piele.

Cercetatorul a ajuns la cateva concluzii importante despre siguranta pielii. In primul rand, Sayre a constatat ca lampile UV si LED au depasit asteptarile de siguranta. Aceste lampi s-au dovedit a fi semnificativ mai putin periculoase decat s-a presupus. S-a descoperit ca expunerea la UV este atat de scazuta incat o persoana ar putea pune mainile sub o lampa de unghii timp de 25 de minute pe zi fara a depași limitele sigure acceptate pe plan international pentru expunerea zilnica la UV la locul de munca. Expunerile tipice ale salonului de unghii sunt in limitele expunerii zilnice admisibile la UV.

Cercetatorii au concluzionat, de asemenea, ca riscul de a dezvolta cancer de piele non-melanom a fost de 11 – 46 de ori mai mica decat riscurile de a fi expusi la razele solare. Datele au aratat ca lampile UV si LED sunt mai sigure decat lumina naturala a soarelui.

Studiul mentioneaza, de asemenea, doua consideratii pentru utilizarea in conditii de siguranta a lampii UV. Clientii care iau medicamente care le impun sa evite lumina naturala a soarelui fara o protectie adecvata ar trebui sa evite serviciile unde sunt incluse lampa UV/LED. De asemenea, inlocuirea incorecta a becurilor si intretinerea lampii ar putea fi daunatoare pentru piele.

Ce solutii oferiti clientilor vostri?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

Cele mai citite

To Top