Connect with us

NAILMAG

Totul despre Aderenta: Cum Crestem Rezistenta Gelului pe Unghii

Tehnici

Totul despre Aderenta: Cum Crestem Rezistenta Gelului pe Unghii

Totul despre Aderenta: Cum Crestem Rezistenta Gelului pe Unghii

Aderenta presupune modul in care produsele de unghii se fixeaza pe suprafata acestora. In acest articol ve-ti afla care sunt factorii ce influenteaza aderenta produsului pe suprafata unghiilor naturale si cum putem imbunatati acest fenomen.

V-ati intrebat vreodata, ce face produsele de unghii sa stea fixate pe suprafata placii unghiale?

Prima regula pentru asigurarea unei aderente excelente este pregatirea corecta si adecvata a suprafetei unghiilor naturale.

Majoritatea producatorilor au sisteme foarte bune, insa, daca utilizatorii nu urmeaza recomandarile legate de pregatirea unghiilor, atunci nu se poate asigura o aderenta buna. Sigur, problemele de aderenta pot aparea in diferite moduri in dependenta de produs si de sistemul utilizat.

Conform expertilor – keratina unghiei trebuie sa fie pregatita in mod corespunzator pentru a permite legarea cu sistemul de rasina (gel, acrigel, gellac) imbunatatit. Unii producatori ofera solutii de echilibrare a pH-ului, de curatare, tratamente de suprafata sau alte optiuni. Aceste produse au proprietatea de a modifica chimic suprafata unghiei si de a obtine o aderenta buna.

Curatati unghia de cuticula

Pentru a asigura o acoperire adecvata e necesar ca unghia sa fie curatata de cuticula, caci aceasta va actiona ca si ceara pe hartie, nu va permite o adeziune a produsului cu suprafata unghiei. Impiedicand astfel procesul de adeziune prin alunecare si desprindere a produsului.

Asigurati-va ca utilizati corect produsele de indepartare a cuticulei. E nevoie sa fie indepartat produsul cu apa curata sau apa cu detergent? Utilizati un produs destinat profesionalilor sau ingrijire la domiciliu? Produsele pentru ingrijire la domiciliu au in componenta uleiuri ce pot impiedica adeziunea.

Urmatoarea intrebare ar fi: sa se lustruiasca suprafata unghiei sau nu?

In acest caz trebuie sa luati in considerare recomandarile producatorilor. Unele produse sunt concepute pentru a fi aplicate pe unghia lucioasa, in caz contrar ar duce la formarea petelor albe. Alte produse necesita o lustruire mai intensa a unghiei pentru a asigura o aderenta buna.

In final unghia este curatata si deshidratata. Fiti atente! Unele produse pot combina cele doua functii. Deci unghia trebuie sa ramana curata si goala, o fundatie ideala pentru aplicarea cu succes a produsului.

Ideal este sa utilizati produsele de pregatire si curatare de la acelasi producator. Daca lucrati cu geluri de la diferiti producatori, alegeti solutiile de curatare, deshidratare si bonding de la unul preferat. In caz contrar rezultatul, nici pe departe, nu va fi cel dorit.

Factorul de lipire (bonding)

Si totusi, ce creeaza legatura dintre unghie si produsul aplicat?

Cheie este compatibilitatea dintre sistemul de rasina si substrat. Produsul de aderenta poate fi oricare, incepind de la baza de gellac pina la un bond dintr-un sistem mai intens, ce vor oferi o compatibilitate sporita cu unghia.

Acest fapt inseamna ca produsul de aderenta se va aseza usor pe unghie formand un strat lipicos, ceea ce va permite o aderenta mai buna de keratina unghiei.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza produsul de aderenta priviti imaginea de mai jos.

Produsul de aderenta este reprezentat de un adeziv „arici”, o parte din adeziv este lipit de patul unghial, iar cealalta parte e lipita de produsul ce acopera unghia. In cazul in care praful, ramasite de ulei sau cuticula ar ramane pe patul unghial, sigur, ar impiedica lipirea adezivului. In consecinta invelisul se va indeparte incetul cu incetul dupa ce clienta va parasi salonul.

3 Comments

3 Comments

  1. Pingback: Cum sa Faci o Manichiura Curcubeu - NAILMAG

  2. Pingback: 30 Modele de Unghii pentru Vara - NAILMAG

  3. Pingback: Sfaturi si Trucuri Cum sa Repari o Unghie Rupta - NAILMAG

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Tehnici

Cele mai citite

To Top