Connect with us

NAILMAG

4 Criterii pentru un Salon de Unghii de Succes

Business

4 Criterii pentru un Salon de Unghii de Succes

4 Criterii pentru un Salon de Unghii de Succes

Deschiderea unui salon de unghii este una dintre afacerile profitabile ale anului 2019 si tot mai multi intreprinzatori se indreapta spre aceasta optiune. Un aspect esential in reusirea unei astfel de afaceri este investitia in calitate.

Daca te-ai decis anul acesta sa optezi pentru infiintarea unei firme, iar ideea deschiderii unui salon de unghii te tenteaza, iata cateva criterii de care trebuie sa tii cont pentru inceperea unui astfel de proiect:

1. Amplasamentul

Locatia trebuie sa fie una care sa asigure un trafic continuu de clienti pentru salonul de unghii. Daca vei alege drept amplasament o locatie din spatele blocului, atunci nu te astepta ca sa stea lumea la coada pentru serviciile tale. Un salon de unghii trebuie sa fie cat mai vizibil, ca sa fie usor accesibil pentru clienti. Indicate sunt locatiile centrale sau cele din preajma marilor centre comerciale, cartierelor mari etc.

Un salon de unghii isi poate stabili sediul social in locul desfasurarii activitatii sau iti poti deschide un sediu secundar/ punct de lucru, iar sediul social sa fie stabilit la o alta adresa (la domiciliul asociatului sau la un cabinet de avocat).

2. Calitatea produselor

Produsele folosite trebuie sa fie testate dermatologic, sa ofere siguranta, sa fie profesionale si de o calitate superioara. Un salon de infrumusetare trebuie sa ofere siguranta calitatii produselor si serviciilor inainte de toate, de aceea trebuie sa iti faci o lista cu produsele necesare, sa studiezi piata, sa cauti preturile convenabile, abia apoi sa faci achizitii. Asigura-te de asemenea ca personalul angajat corespunde calificari, ca are experienta in domeniu, ca este orientat spre client. Un salon de unghii poate obtine profit si din vanzarea produselor cosmetice, de aceea este indicat sa lucrati cu firme sigure care dau dovada de profesionalism.

Coduri CAEN comert produse cosmetice in salon de unghii:

  • 4775 Comerţ cu amănuntul al produselor cosmetice şi de parfumerie, în magazine specializate

3. Amenajarea interioara

Atmosfera si confortul clientilor unui salon de unghii este foarte importanta. Decorul joaca un rol esential in stabilirea unei stari psihologice relaxante. Optati pentru nuante ce emita natura, cum ar fi: lemnul, nisipul; impletite cu accente ce emita apa sau plantele. Obiectele ornamentale care se potrivesc decorului ar trebui sa fie reprezentative pentru tematica salonului tau.

Amenajararea unui salon de unghii trebuie sa indeplineasca conditiile de igiena stabilite de catre Directia de Sanatate Publica: sterilizarea articolelor de uz profesional, un numar suficient de chiuvete, camera pentru cosmetica separata si pedichiura.

4. Reputatia

Daca ai reusit sa iti infiintezi un salon de unghii, iar afacerea este una prospera, nu inseamna ca aici s-a sfarsit munca. Construirea unei bune reputatii iti va mentine succesul si va genera inca si mai mult profit. Prestarile serviciilor trebuie sa fie in favoarea clientului, amabilitatea este un factor decisiv, iar detaliile trebuie controlate frecvent. Preturile stabilite trebuie sa reflecte realitatea, fara o supraevaluare sau produse consumabile derizorii la un pret urias. De asemenea, o administrare defectuoasa va duce iremediabil si la „stricarea” reputatie.

Cum sa deschizi un salon de unghii in Romania (2019)

Infiintarea unei firme cu destinatie de salon de unghii este un proces de scurta durata, intre 3 si 7 zile lucratoare.

Coduri CAEN salon de unghii:

  • 9602 Coafura si alte activitati de infrumusetare
  • 9604 Activitati de intretinere corporala

Dupa infiintare firmei va trebui sa iti iei toate autorizatiile si avizele necesare desfasurarii activitatii salonului de unghii. In functie de judetul si sectorul in care ti-ai deschis salonul de unghii vei putea sti ce acte trebuie sa pregatesti pentru institutiile avizate.

De regula, vei avea nevoie de aviz ISU in cazul unei suprafete mai mari de 200 mp. De asemenea, va fi necesara obtinerea unei licente privind difuzarea muzicii ambientale.

Instalarea unei case de marcat la noua locatie este absolut necesara deoarece majoritatea clientilor vor fi persoane fizice. Este recomandata si instalarea unui POS pentru posibilitatea platii cu un card bancar.

Acte necesare deschiderea salonului de unghii:

  • CI/ pasaport asociat unic/ asociati / administratori
  • dovada sediului social (contract de inchiriere, comodat etc.)
  • dovada sediului secundar/ punct de lucru (contract de inchiriere, comodat etc.)
  • Acord vecini/ Asociatie de Proprietari, in cazul in care spatiul nu are destinatie comerciala

In imagine este salonul Nails & Brows din Londra.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Secretul Unui Nail Salon de Succes - Feng Shui - NAILMAG

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Business

Cele mai citite

To Top