Connect with us

NAILMAG

10 Sfaturi Utile pentru Sanatatea Unghiilor

Sanatate

10 Sfaturi Utile pentru Sanatatea Unghiilor

10 Sfaturi Utile pentru Sanatatea Unghiilor

In acest articol vei gasi 10 sfaturi utile despre sanatatea unghiilor, siguranta salonului si conceptiile gresite despre unghii. Aceste sfaturi vor fi benefice atat specialistilor cat si clientilor pentru a asigura o sedinta calitativa.

1. Informarea clientilor

Dupa o sedinta de manichiura sau pedichiura nu trebuie sa ai nevoie de betadina si plasture. In cazul in care ramai cu pielea umflata si rosie in jurul unghiei dupa sedinta de manichiura, inseamna ca ceva a fost gresit. Asigura-te ca specialistul tau este licentiat si poate explica procedurile de dezinfectare si sterilizare. La fel, este important sa foloseasca instrumente de unica folosinta sau dezinfectate la fiecare sedinta.

2. Produse de unica folosinta

Stii ca betisoarele din lemn sunt elemente de unica folosinta? Dupa fiecare sedinta de manichiura sau pedichiura acestea trebuiesc aruncate. Fie betisorul din lemn este de portocal sau de mesteacan, acesta nu poate fi dezinfectat, prin urmare trebuie aruncat dupa prima utilizare.

3. Lichide dezinfectante

Cand observi un recipient cu lichid dezinfectant in cabinetul de manichiura acesta trebuie sa fie limpede si fara resturi de pielita, indiferent de culoarea acestuia. Instrumentele trebuiesc curatate inainte de a fi dezinfectate, altfel vor contamina lichidul si dezinfectarea va fi ineficienta. Instrumentele trebuie dezinfectate dupa fiecare client.

4. Unghiile nu respira

Unghiile NU respira. Acestea primesc toate substantele nutritive si oxigenul din sangele nostru, care alimenteaza matricea – radacina unghiei. Matricea produce celulele viitoarei unghii si a pielii din jurul ei. Iar produsele de acoperire a unghiei, de fapt, o protejeaza.

5. Adevarul despre deteriorarea unghiei

In realitate ungiile sunt deteriorate de aplicarea si indepartarea incorecta a produselor de acoperire si nu de produsele specifice. Produsele actuale corespund cererii prin tehnologia sofisticata aplicata, care nu dauneaza unghiilor naturale. Pentru a beneficia de un serviciu calitativ ar fi bine sa gasesti un profesionist certificat.

6. Nu este indicata epilarea inainte de sedinta de pedichiura

Pentru a evita orice fel de infectie sau iritare este indicat pentru client sa evite epilarea picioarelor timp 24 de ore inainte de sedinta de pedichiura.

7. Cat de sigure sunt lampile UV

Potrivit Dr. Robert Sayre (Rapid Precision Testing Laboratories) unul dintre creatorii sistemului de evaluare SPF: Lampile UV de unghii sunt mai sigure decat lampile din solar si chiar decat lumina naturala a soarelui. Atat lampile UV si LED emit UVA-1, cea mai sigura parte a spectrului de radiatii ultraviolete conform Dr. Robert Sayre.

8. Nu exista produse magice pentru insanatosirea unghiilor

Stratul superior al unghiei este o suprafata foarte rezistenta si impiedica absorbtia celor mai multe substante. Doar apa si anumite substante solubile in apa pot patrunde usor prin straturile de unghii. La fel si cateva uleiuri de inalta calitate.

9. Nu slefuiti denivelarile de pe suprafata unghiei

Atunci cand apar denivelari pe suprafata unghiei este un semn evident ca matricea a avut de suferit. Aceste randuri sunt rezultatul lipsei celulelor, matricea nu le mai poate produce. In cazul in care slefuim suprafata unghiei pentru a o netezi, putem face mai rau. Fiind eliminate celulele moarte in locul lor pot aparea canale ce vor duce la despicarea unghiei.

10. Cat de benefica este inmuierea unghiilor

Inmuierea unghiilor intr-un bol cu apa sau acetona va duce la ciobirea acestora si formarea pielitelor in jur. Unele saloane sunt fortate sa utilizeze aceasta metoda din cauza cererilor din partea clientilor. Pentru a avea o manichiura ingrijita si de durata optati pentru o sedinta fara inmuiere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

Cele mai citite

To Top